Това заяви пред bTV Ивайло Мирчев от “Демократична България.  По думите

...
Това заяви пред bTV Ивайло Мирчев от “Демократична България.  По думите
Коментари Харесай

Възможно е да пратим около 100 бронирани машини на Украйна frognews.bg

Това съобщи пред bTV Ивайло Мирчев от “Демократична България ”. 

 

По думите му самодейността е подкрепена от премиера Николай Денков, министрите на Министерство на вътрешните работи и защитата, парламентарните групи на ГЕРБ и Държавно стопанско предприятие, ръководителя на комисията на защитата Гаджев и Бойко Борисов.

 

“Става въпрос за бронирани машини, които са били във вътрешни войски по времето на Възродителния развой в България, само че в никакъв случай не са били употребявани. Те са с отпаднала нужда, част от тях са механически неизправни ”, съобщи Мирчев.

 

Редовното държавно управление “Денков - Габриел ” даде сигнали, че до Украйна ще бъде изпратена действителна военна помощ, още с встъпването си. Такова решение имаше още от предходната година, само че служебните кабинети на президента Румен Радев бяха срещу изпращането както на военна помощ, по този начин и на това български муниции да стигат до Украйна. 

 

Киев намерено показва, че има потребност от бронирани машини. България може да даде снаряди 152 и 122 мм, бронирани машини, гаубици, съобщи пред “Свободна Европа ” още преди месец Ивайло Мирчев, който е член на комисията по защита в Народното събрание.

 

“Има опция за забележителна помощ под формата на въоръжение - бронирана техника за сухопътни войски и техника за противовъздушна защита. Въпрос на предпочитание и бързи дейности от страна на Министерството на защитата е първо да задвижи процеса и второ да контракти със съдружниците отплата за тази военна помощ ”, сподели тогава Христо Гаджев от ГЕРБ, който беше ръководител на комисията по защита в предходния парламент.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР